Klimaatstraten planten bomen in kader van Boomfeestdag

De Klimaatstraatfeest-deelnemers in de Vrouwjuttenhof in Utrecht gaan tijdens de Boomfeestdag een aantal bomen planten in de binnenstad.

Manuela van Prooijen gaat samen met haar Klimaatburen op 17 maart bomen planten in samenwerking met de gemeente Utrecht. “Er zal een rode en een witte paardenkastanje geplant worden”, vertelt Manuela. ‘Beide worden scheef geplant, precies zoals ontwerper Zocher dat vroeger ook had ontworpen.’

Waarde en belang van bomen
De 54-ste Boomfeestdag wordt dit jaar gevierd met een toepasselijk thema:‘Bomen maken onze buurt’, waarin De Groene Stad gedachte centraal staat. Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied.

Kennis over bomen bijbrengen
Tijdens de Boomfeestdag in Utrecht zullen zoals elk jaar weer kinderen worden betrokken bij het planten van de bomen. “Het is belangrijk dat wij kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen aan onze kinderen en de samenleving”, laat Manuela weten. “Het is daarom ook zo leuk dat onze burgemeester langskomt en ons initiatief steunt.”

Bron:
Hier Nederland Klimaatneutraal