Kinderen weer in contact met natuur door Green-kids

RTL Telekids komt met een educatief multimediaal platform speciaal voor kinderen: Green-Kids. Green-Kids is een nieuw initiatief van ‘groenexpert’ Lodewijk Hoekstra, bekend van het programma ‘Eigen Huis & Tuin’, en brengt kinderen weer actief in contact met de natuur.

Het televisie programma waarin educatie, genieten en vooral samen plezier maken centraal staan is vanaf 2 april dagelijks te zien bij RTL Telekids. 

Seizoensgebonden thema
In elke aflevering behandelt Lodewijk een speciaal thema dat seizoensgebonden is en laat hij de kids zien wat zij zelf allemaal met hun ‘groene vingers’ kunnen doen. Wekelijks bezoekt hij een basisschool in Nederland om bijvoorbeeld een moestuin op het schoolplein te creëren. Ook wordt op 2 april de interactieve website www.green-kids.nl gelanceerd. Daarop kunnen kids vragen stellen aan Lodewijk, spreekbeurtmateriaal vinden over verschillende ‘groene’ onderwerpen, een activiteitenkalender raadplegen en hun school opgeven voor de ‘Groenste Klas Van Nederland Verkiezing’.

“Laten zien dat natuur en tuinieren leuk is”
Lodewijk Hoekstra: “Ik heb dit idee al een tijdje geleden opgedaan en ben blij dat ik kinderen op deze manier kan laten zien hoe leuk de natuur en tuinieren is. We gaan daarvoor heel Nederland door en behandelen veel verschillende onderwerpen, van groeiprocessen en het kweken van groenten tot aan het buiten zijn en genieten van de natuur”.

‘Green-Kids’: Uitzending vanaf 2 april bij RTL Telekids op RTL 8,  maandag t/m vrijdag om 16.55 uur, zaterdag en zondag om 9.00 uur.