Kinderen onderzoeken hoe duurzaam hun kinderboerderij is

Alle kinderboerderijen duurzaam maken. Dat is de inzet van een landelijke campagne, die deze laagdrempelige plek in gemeenten wil gebruiken om duurzaamheid bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. Ruim 1500 schoolkinderen gaan daarvoor op een kleine honderd locaties in het land onderzoeken hoe duurzaam hun kinderboerderij is.

Met kritische blik checken ze de boerderij onder meer op afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen en duurzaam opwekken, hergebruik van regenwater, moestuinen en biologische voeding. Op elf november, de Dag van de Duurzaamheid, presenteren de kinderen de resultaten aan de wethouders.

30 miljoen bezoeken
De circa 500 kinderboerderijen in Nederland ontvangen gezamenlijk jaarlijks 30 miljoen bezoeken van kinderen, maar ook van hun ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten.

Steeds meer kinderboerderijen zijn op allerlei manieren bezig met duurzaamheid. Kinderboerderijen worden ook vaker duurzaam gebouwd of verbouwd tot een groene duurzame plek in de stad. Om deze ontwikkeling te versnellen, gaan schoolkinderen nu in het hele land met de duurzaamheidsscan aan de slag voor de campagne Alle kinderboerderijen duurzaam!

Op de Dag van de Duurzaamheid houden de deelnemende kinderboerderijen uiteenlopende activiteiten rond duurzaamheid.

Initiatiefnemers
De campagne Alle kinderboerderijen duurzaam! is een initiatief van de vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en wordt ondersteund door een groot aantal partijen in het land, waaronder IVN en Urgenda en de brancheorganisaties SKBN en Stadswerk VMK.

Welke kinderboerderijen meedoen, is hier te vinden »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.