Kinderen bewust maken van de waarde van bomen

In de kas van de Stadskwekerij van Gemeentewerken Rotterdam is onlangs het project ‘Ode aan de Boom’ gestart. Met dit project wil de Stichting elemenTree leerlingen voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool bewust maken van de waarde van de natuur in het algemeen en bomen in het bijzonder.

In totaal bezoeken vijftien groepen 7 van Rotterdamse basisscholen deze maand dit bijzondere programma.

Boomplantprogramma
Stichting elemenTree heeft een enthousiasmerend educatief boomplantprogramma gemaakt om de leerlingen op een inspirerende manier kennis bij te brengen van bomen.

Door binnen en buiten een bomen-belevingsparcours te volgen leren de kinderen bijvoorbeeld hoe je de hoogte en dikte van bomen moet meten, hoe je de leeftijd van een boom kunt vaststellen en moeten ze opdrachten vervullen in een boomhut. Voorafgaande aan deze excursie hebben de leerlingen een leskist behandeld in de klas. En in het plantseizoen worden met de groepen samen bomen geplant in de buurt van hun school.

Vergroten van natuurbewustzijn
De kinderen van nu zijn de natuurbewaarders van de toekomst. Wanneer zij geen relatie opbouwen met de natuur, hoe kunnen wij dan verwachten dat zij er in de toekomst de behoeders ervan zullen zijn? Met onze inspirerende educatieve programma’s, de aanleg van GreenCourts (groene speelplaatsen) en het grootschalig aanplanten van bomen brengen we mensen, met name kinderen, weer in aanraking met de natuur en werken we mee aan het vergroten van het natuurbewustzijn.

Bron:
Stichting elemenTree