KinderBomenBos in het Bentwoud geopend

Op 17 oktober is bij Zoetermeer/Rijnwoude het Nationaal KinderBomenBos geopend. Dit bos is aangeboden aan Stichting Nationale Boomfeestdag ter ere van haar 50-jarig Jubileum in 2007. Het bos is uniek in de wereld, want het is het eerste Bos waar op één locatie, op naam gestelde, Geboortebomen en Levensbomen voor kinderen gaan groeien.

Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Provincie Zuid-Holland, gemeenten Rijnwoude en Zoetermeer hebben het project geadopteerd.

Een aantal bekende Nederlanders, zoals  Leontien van Moorsel, Anouk Smulders en Winston Gerschtanowitz, plantte op 17 oktober de eerste bomen voor hun kinderen. De Geboortebomen, een Lijsterbes, worden geplant ter ere van nieuwe wereldburgertjes en symboliseren dat zij moeten kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld.

De Levensbomen, ook Lijsterbes, worden geplant voor kindjes die bij de geboorte zijn overleden, of die overleden zijn door een ongeluk, door een ziekte of anderszins. Uiteindelijk zullen ruim 3000 bomen in dit bos gaan groeien.

Lees het volledige bericht op de site van Boomfeestdag »

Bron:
Boomfeestdag