Kennisbijeenkomst: “Meer groen in tuin en plantsoen”

Op donderdag 3 maart is er een kennisbijeenkomst sortiment “Meer groen in tuin en plantsoen” in Nijmegen. Deze bijeenkomst wordt voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door de verschillende belanghebbende partijen die het gebruik van gezond groen op de juiste plaats hoog in het vaandel hebben staan. De dag is bedoeld voor hoveniers, groenvoorzieners, beleidsmakers, tuin- en landschapsarchitecten, groendocenten en kwekers/handelaren werkzaam in of voor de regio Arnhem-Nijmegen.

Het toepassen van groen biedt vele mogelijkheden om de leefomgeving aantrekkelijk te maken. Bovendien heeft groen ook nog vele positieve effecten op de mens en omgeving. Denk hierbij aan gezondheid, vermindering luchtvervuiling, bevorderen biodiversiteit, waardeverhoging onroerend goed, minder stress, positief effect op hittestress in de stedelijke omgeving enzovoort.

Nieuwste ontwikkelingen
Voor u als belanghebbende, die dagelijks met sortiment keuzes te maken heeft, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Plantenkennis en juist vernieuwd gebruik van sortiment zullen centraal staan. Daarnaast staat de toepassing van het sortiment centraal, denk hierbij aan bomen in smalle straten, boomspiegels, vaste planten in het openbaar groen en boomkwekerijproduct op daken. Deskundigen van PPO-Boomteelt en sprekers uit de praktijk zullen dit onder meer aan de hand van hun ervaring toelichten. Daarnaast biedt de bijeenkomst ook bij uitstek gelegenheid om te discussiëren en te netwerken met collega’s, leveranciers of (potentiële) klanten. 

Belangrijke onderwerpen die gepresenteerd worden zijn:

  • Biodiversiteit
  • Dak- en gevelgroen
  • Bomen en heesters in de stad
  • Vaste planten voor extensief beheer

Op de avond wordt een eenvoudig buffet aangeboden (bij de prijs inbegrepen).

Het maximale aantal deelnemers bedraagt 100. Dus wees er snel bij.

Meer informatie:

Datum:
 donderdag 3 maart 2011
 
Tijd:
 16.00 tot 21.30 uur
 
Locatie:
 Helicon Opleidingen MBO Nijmegen,

Energieweg 19, 6541 CW Nijmegen
 
Organisatie:
 PPO Boomkwekerij, in samenwerking met PPH, VHG, PT,  LTO/NBvB, Vereniging Stadswerk en Helicon Opleidingen
 
Prijs:
 â‚¬ 50,- per persoon
 
Opgave:
 Bij voorkeur via deelnameformulier of stuur anders een mail naar Frank Nouwens »