Internationale groenjury bezoekt Arnhem en Sluis

De Zeeuwse gemeente Sluis wordt op dinsdag 30 juni gekeurd door de internationale jury van de Entente Florale. Twee dagen later wordt Arnhem gejureerd. Beide plaatsen strijden om de titel groenste stad én dorp van Europa.

Volgens de website Zeeuwsregio.nl is de gemeente Sluis klaar voor het jurybezoek. Sluis strijdt in de categorie ‘dorpen en kleine steden’. De rode draad in het programma is Het Zwin. De vroegere vaarroute speelt een belangrijke rol in de ontstaansgeschiedenis van Sluis. Behalve in het centrum en de woonwijken van Sluis bezoekt de jury Sint Anna ter Muiden, natuurgebied Het Zwin en Retranchement.

Groene kaart Arnhem
De Gelderse hoofdstad Arnhem strijdt in de categorie ‘steden’. Tijdens de beoordelingsdag op 2 juli presenteert de gemeente ‘De Groene kaart’. Hierop zijn alle parken, landgoederen en natuurgebieden in Arnhem samengebracht. De kaart is vanaf 2 juli, wanneer de jury Arnhem komt beoordelen, te koop. Dit meldt dagblad de Gelderlander.

Nationale competitie
Arnhem en Sluis wonnen in 2008 de nationale groencompetitie en daardoor vertegenwoordigen zij de internationale Entente Florale.

Bronnen:
Zeeuwsregio.nl
Dagblad de Gelderlander