International People Plant Symposium 2012

Op 6, 7 en 8 september 2012 vindt het 11de International People Plant Symposium (IPPS 2012) plaats met als thema: “Diversity: Toward a new Vision of Nature”.

Dit driedaagse symposium vindt elke twee jaar plaats en werd in 2010 in Canada gehouden. Voor het eerst komt het symposium naar Europa en wel naar Nederland. De verwachting is dat er circa 250 deelnemers aanwezig zullen zijn. Doel van het symposium is het creëren van een platform voor professionals, (tuin-)therapeuten, tuin- en landschapsarchitecten, trainers/coaches, psychologen, stadstuinders, zorgboeren, wetenschappers, opleidingsinstituten en het bedrijfsleven om een internationaal perspectief te ontwikkelen op het gebied van de relatie tussen mens, natuur en gezondheid.

Keynote speakers
Als keynote speakers verwelkomen wij Agnes van den Berg, Bram van de Klundert, Willem Beekman, Peter Merry, Matthijs Schouten en Jerwin Tholen.

Het symposium zal een dynamische en kleurrijke ervaring zijn in woord en beeld met presentaties, lezingen, discussies en workshops. Het symposium biedt een cultureel programma, een pre-conference tour en een dagticket voor Floriade 2012.

Voor het symposium zijn wereldwijd mensen uit verschillende en aangrenzende disciplines uitgenodigd om hun werk op het gebied van onderzoek, methodiek, modellen en casuïstiek met betrekking tot de relatie tussen mens en natuur voor het voetlicht te brengen.

De locatie en accommodatie van IPPS 2012 op Kasteel ‘De Berckt’, slechts 8 km van de Floriade, en biedt een natuurlijke omgeving om samen in gesprek te gaan.

Aanmelden
De inschrijving voor het symposium is geopend en aanmelden is mogelijk via IPPS2012.com.