Interessante gastsprekers bij Prijsuitreiking Ontwerpwedstrijd Groene Speelplekken

Dr. Annelies Henstra, mensenrechtenjuriste en initiatiefneemster van het project Kinderrecht op natuur, Dr. Agnes van den Berg, senior onderzoeker bij Wageningen Universiteit en Peter Derksen, directeur van de stichting Nationale Boomfeestdag zijn de gastsprekers bij de prijsuitreiking van de Ontwerpprijsvraag Groene Speelplekken.

De prijsuitreiking wordt gehouden op de dag van de Openbare Ruimte in de Expo Houten in Houten en begint om 14.00 uur. Belangstellenden kunnen de prijsuitreiking bijwonen door zich aan te melden op de website van de Dag voor de Openbare Ruimte en tijdens de registratieprocedure de optie lezingenprogramma Groene Speelplekken om 14 uur aanvinken.

Recht op natuur
De resolutie van de Verenigde Naties “Kinderrecht op Natuur” en de implicaties daarvan voor de speelplekken van kinderen, vormen het onderwerp van de toespraak van Annelies Henstra. Agnes van den Berg geeft een toelichting op recente onderzoeken naar het belang van groene speelplekken voor kinderen. Peter Derksen legt het verband tussen boomfeestdag en het spelende kind en maakt ook de  winnaars van de CO2  Bomenprijs bekend. Juryvoorzitter Leendert Koudstaal geeft een toelichting op de genomineerde ontwerpen.

Initiatiefnemers
De prijsvraag voor het ontwerpen van duurzame groene speelplekken is een initiatief van Plant Publicity Holland en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en wordt gehouden onder auspiciën van Entente Florale Nederland. De genomineerde ontwerpen worden op beide beursdagen van de Dag Openbare Ruimte (12 en 13 oktober) tentoongesteld.

Voor nadere informatie

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.