Interactieve GPS route in Rotterdams Zuiderpark

Vanaf het voorjaar van 2010 loopt in het Rotterdamse Zuiderpark de Superboom GPS Route voor kinderen en gezinnen. In een interactieve route gaan ze op zoek naar ‘Superboom’. Onderweg komen ze verschillende boomhelden als ‘Boom van een vent’ en ‘Slanke Den’ tegen. De boomhelden komen goed van pas bij ‘gevaren’ die op de loer liggen. Aan eind van de route is de conclusie dat bomen en mensen elkaar nodig hebben! Het doel van de route is kinderen het park te laten ontdekken en ze daar een leuke en leerzame ervaring te geven.

De route loopt van het Zuiderpark Activiteiten Point bij de kanovijver naar kinderboerderij de Molenwei. Deze twee voorzieningen in het park worden zo met elkaar verbonden.

Ook ingezet bij scholen
Superboom wordt ook ingezet bij brede scholen. De route is dan onderdeel van een cyclus van 6 activiteiten waarin kinderen, uit de bovenbouw van het basisonderwijs, het Zuiderpark op verschillende manieren ontdekken en beleven.

Ervaringen worden verwerkt in boek
Naast het park door middel van een GPS-apparaat te ervaren, doen ze dat ook per kano vanaf het water. De ervaringen van de kinderen, samen met de in het park gevonden en verzamelde materialen, worden verwerkt in een professioneel gedrukt boekje. In weekenden en vakanties wordt Superboom ingezet als gezinsactiviteit, zo kunnen ook ouders en de jongere kinderen deze fantastische tocht beleven..

Bij de realisatie van de route hebben de Stichting ElemenTree en Thuis op Straat intensief samengewerkt. Voor het brede school programma is er tevens samenwerking gezocht met Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam en het kunstenaarsduo Trots en Brink.