In “Tuinruimers” aandacht voor het groen in gemeenten

Het tv-programma “Tuinruimers” op SBS 6 besteedt de komende maanden aandacht aan het belang van het groen in gemeenten. Dit gaat in samenwerking met Plant Publicity Holland (PPH). Zaterdag 17 oktober wordt het eerste item uitgezonden. Dan is het Eindhovense stadsdeel Woensel aan de beurt.

Een achterstandswijk die de gemeente graag op een positieve manier in het nieuws wil brengen. Jongeren krijgen de aandacht, zo wordt er een buurthuis opgeknapt en presentator Rob Verlinden steekt de helpende hand uit en geeft kleur aan de omgeving met fleurige heesters en vaste planten.

Op 31 oktober komt Lelystad in beeld, op 21 november wordt in Delft ondermeer een kinderspeelplek in een groene speelplek omgetoverd en op 12 december komt de uitzending uit Dordrecht.

Kwaliteitsgroen
Elk item omvat ook een gesprek met burgemeester of wethouder over het belang van groen en waarom de gemeente zich inzet om meer kwaliteitsgroen in de stad toe te passen. Ook de rol van de bewoners komt aan de orde. Tuinruimers wordt wekelijks uitgezonden op zaterdag van 17.00 – 18.00 uur en herhaald op de daarop volgende zondagochtend van 9.55 – 10.55 uur.

Groen onder de aandacht bij de politiek
Deze serie maakt onderdeel uit van de gemeenteraadsverkiezingencampagne van De Groene Stad, concept van Plant Pubilcity Holland, en Groenforum Nederland waarin de boodschap van het multifunctionele belang van het groen wordt benadrukt. Met als doel de lokale politieke partijen te informeren over de enorme meerwaarde die het groen heeft en hen erop te attenderen dat groen van wezenlijk belang kan zijn voor de stembusgang. Want de burger hecht waarde aan een groene omgeving waarin hij onder meer kan sporten en waar zijn kinderen kunnen spelen. Klik hier voor meer informatie »