Hoge flatgebouwen maken plaats voor buurt- en schooltuin

De nieuwe buurt- en schooltuin in de Edese wijk Veldhuizen is onlangs door wethouder Van de Weerd van de gemeente Ede geopend. Op de plek van de tuin stonden vroeger twee hoge flatgebouwen. De grondeigenaren, gemeente Ede en woningbouwcoöperatie Woonstede, gaven buurtbewoners de gelegenheid om de grond tijdelijk te gebruiken voor een gezamenlijke tuin.

De tuin is een samenwerkingsproject. Buurtkinderen en buurtbewoners onderhouden het deel van de tuin met kruiden en fruit zoals aardbeien en bessen. Vrouwenvereniging  El Karam Huis onderhoudt de bloemen- en bloeiende plantentuin. Het vierde deel is in gebruik als schooltuin door leerlingen van De Bongerd, De Dillenburg en kinderen van de peuterspeelzaal De Blokkendoos. Het Groenhorst College kweekt planten voor de schooltuin.

Buurtinitiatief
De tuin draagt bij aan de samenhang in de buurt en brengt kinderen in contact met de natuur. Buurtgenoten ontmoeten elkaar via de tuin en kinderen ontdekken al doende hoe groenten groeien en hoe hun zelf gezaaide zonnebloem tot bloei komt.

Het project sluit aan bij ‘Groen, gezond en actief’ van de gemeente Ede.

Bron:
Gemeente Ede