Het oryplein in Amsterdam is omgetoverd tot groene oase

Wie al een tijdje niet meer op het Orlyplein voor Station Sloterdijk is geweest, gelooft zijn ogen bijna niet. In anderhalf jaar tijd heeft dit  plein een gigantische metamorfose van grijs naar groen ondergaan. Het voormalige betonnen busplatform is getransformeerd naar een groene oase met bankjes en terrassen.

Véél groen

Het kernwoord voor het nieuwe ontwerp was groen. Véél groen.  In totaal zijn er 50.000 vaste planten en struiken en 35.000 bloembollen geplant, die het jaar rond groeien of bloeien. Het plein, in grootte vergelijkbaar met de Arenaboulevard, is nu één van de drie pleinen in Nederland met de meeste vaste planten per vierkante meter.
Dat heeft een positief effect gehad op het gebruik van het plein. Op de terrassen en bankjes is  een mix van toeristen, werknemers uit het gebied en Amsterdammers neergestreken. In de toekomst zullen er bewoners volgen: Sloterdijk transformeert in rap tempo naar een gemengd woon-werkgebied en  de komende vijf jaar worden tweeduizend woningen rond het plein gebouwd..
Bron: Amsterdam.nl