Hengelo krijgt een hart van omgevallen boomstammen

De buurt Thiemsland in Hengelo krijgt een hart van omgevallen boomstammen. Initiatiefnemer Rob Bloemendaal klopte met het idee bij de gemeente aan na de windhoos afgelopen zomer. Toen gingen 500 bomen verloren. Hengelo vroeg aan mensen na te denken over een bestemming voor de bomen.

Een groot aantal stammen van verschillende lengtes wordt in de vorm van een lindeblad rechtop tegen elkaar aan gezet. Een lindeblad heeft de vorm van een hart en er kan ook een boom in gezien worden. Het hart wordt geplaatst op het grasveld naast de Drienerbeek, dicht bij Huys Hengelo.

Geen speelobject
De lange stammen komen bovenaan, de kortere in het midden en onderaan korte stammen. Zo ontstaat een niveauverschil. Geleidelijk aan raken de stammen vermolmd. 

Dat is ook de bedoeling. Het hart vormt daardoor een goede voedingsbodem voor nieuw leven. Het gaat hierbij om twee tegengestelde bewegingen: het verval van de stammen en het ontstaan van nieuw leven. Het hart is geen speelobject, maar het is wel mogelijk erop te klimmen.

Graafmachine en kettingzaag
Medewerkers van de gemeente Hengelo gaan aan de slag met graafmachine en kettingzaag zodat de stammen op de juiste plek neergezet kunnen worden. De stammen worden diep in de grond geplaatst. In de loop van de volgende week (week 9) moet het hart zijn vorm krijgen.

Bron:
Gemeente Hengelo