Haagse Bomenweek is gestart

In de week van 21 tot en met 25 maart vindt voor de 4e keer de Haagse Bomenweek plaats. Tijdens deze week planten Haagse schoolkinderen samen met wethouder Sander Dekker meerdere bomen door de hele stad. Het thema dit jaar is ‘Bomen smaken naar meer’.
Een week vol verrassende ontmoetingen startte officieel op 21 maart. Wethouder Sander Dekker opende de Haagse Bomenweek op de Stadskwekerij. Dit doet hij samen met leerlingen van De Fontein. Hier maakt de wethouder kennis met het ‘Bomen Beleef Parcours’. Verschillende leerlingen van groep 7 volgen het parcours. Tijdens dit parcours kunnen zij een boomhut bouwen, een eigen boomplak zagen, bomen meten, jaarringen tellen, boomgedichten maken, naar boomverhalen luisteren enzovoorts.
Vervolgens gaan de leerlingen onder begeleiding van een natuurgids het Scheveningsebos in voor een echte bomenonderzoekwandeling.
Bomen planten Op woensdag 23 maart worden tijdens de Nationale Boomfeestdag 25 bomen geplant in het wijkpark De Punt aan de Drebbelstraat in het stadsdeel Laak.
Belang van bomen Een dag later staat een bijzondere en interactieve GPS-tocht, iBeleefpad Superboom, op het programma van groep 8 van de basisschool De Petrusdonders. Tijdens deze tocht door het Zuiderpark ontmoeten de kinderen ‘boomhelden’ die de helpende hand bieden bij het bestrijden van rampen zoals droogte, overstromingen, storm en brand. Op deze manier leren de kinderen hoe belangrijk bomen zijn en dat bomen ook belangrijke karaktereigenschappen hebben. Afsluitend planten deze leerlingen ook nog een Linde in het Zuiderpark.
Op vrijdag 25 maart wordt de week afgesloten. Kinderen van de basisschool Het Palet planten dan 10 bomen aan de Hoefkade bij de Bazar.
Bron:Gemeente Den Haag