Haagse Bomenweek is gestart

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 maart vindt weer de Haagse Bomenweek plaats. In deze week planten Haagse schoolkinderen samen met wethouder Rabin Baldewsingh meerdere bomen door de hele stad.

De Bomenweek begint op maandag 15 maart. Dan planten kinderen van de Vrijeschool Wonnebald samen met wethouder Baldewsingh en Michiel Houtzagers (directeur Stichting Het Zuid-Hollands Landschap)  honderden jonge bomen op landgoed Meer en Bos.

Op woensdag worden tijdens de Nationale Boomfeestdag de hele dag door meer dan 100 bomen geplant.

Mobiele boombeleefkar
Kinderen van de basisschool de Christoffel openen op woensdag de Lab-O-Tree, een mobiele boombeleefkar waarmee allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Zoals het maken van je eigen boomparfum, luisteren naar een boom, zagen en muziek maken met hout. De Lab-O-Tree is een initiatief van Stichting Elementree samen met de gemeente Den Haag.

Interactieve GPS-tocht
Op donderdag staat een bijzondere en interactieve GPS-tocht, iBeleefpad Superboom, op het programma van groep 8 van de Nutsschool Morgenstond. Tijdens deze tocht door het Zuiderpark ontmoeten de kinderen ‘boomhelden’. De boomhelden bieden een helpende hand bij het bestrijden van rampen zoals droogte, overstromingen, storm en brand. Op deze manier leren de kinderen hoe belangrijk bomen zijn en dat bomen ook belangrijke karaktereigenschappen hebben. Aansluitend planten de kinderen nog 2 bomen.

‘Bomenonderzoekskoffers’
Op alle stadsboerderijen kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een ‘Bomenonderzoekskoffers’ lenen. In de koffer zitten verschillende opdrachten en materialen zoals een microscoop, spiegeltje en stethoscoop. Door het uitvoeren van de opdrachten leren kinderen welke functies bomen hebben.

Afsluiting
Op vrijdag wordt de week afgesloten. Kinderen van de basisschool De Fontein in Wateringseveld planten dan 31 bomen aan de Santiagosingel (Vlietpark).

Bron:
Groenewijk