Grote belangstelling voor milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam

Meer dan 150 tuineigenaren hebben zich ingeschreven voor een bezoek van de jury van de milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam. De winnaar van de wedstrijd krijgt een milieuvriendelijkstetuinen bokaal en een groen weekeindje weg.

In plaats van gras, struiken en bomen komen er steeds meer stenen en tegels. Dit is niet goed voor het milieu want minder groen betekent minder vogels, vlinders en insecten en het water kan de grond niet meer in waardoor er problemen ontstaan met de afwatering in de hele stad.

Urban Heat Island-effect
Naast problemen met de waterhuishouding speelt ook warmte steden parten. Steden warmen sneller op dan minder dicht bebouwde gebieden. Steen neemt veel hitte op. Bebouwing creëert bovendien een beschutte omgeving waardoor het moeilijker wordt om de warmte kwijt te raken. Zo ontstaat het zogenaamde Urban Heat Island-effect.

 


Meer milieuvriendelijke tuinen
Wat het Rotterdams Milieucentrum betreft mogen er dus veel meer groene en milieuvriendelijke tuinen komen in Rotterdam. De wedstrijd milieuvriendelijkste tuin van Rotterdam is een aanmoediging voor de bewoners die hun voor- en/of achtertuin, volks- of binnentuin nu al groen en milieuvriendelijk hebben ingericht.

Klik hier voor meer informatie »

Bron:
Rotterdams Milieucentrum