Groenste Stad Europa krijgt fleurige stadsentree met Deventer bollenmengsel

De stadsentree bij de afrit A1 aan de Zutphenseweg krijgt een metamorfose. In het voorjaar bieden duizenden bloembollen inwoners en bezoekers een warm welkom. Wethouder Openbare Ruimte Margriet de Jager van Deventer en Parkmanager Karin Rog van Bedrijvenparkmanagement Deventer verrichten op 27 oktober de starthandeling van de bollenactie. De partners geven hiermee tevens het startsein voor één jaar Groenste Stad van Europa.

Deventer mag zich in 2012 Groenste Stad van Europa noemen. In 2010 eindigde Deventer al als eerste bij de Entente Florale, de Nationale Groencompetitie. De Nederlandse jury adviseerde de stadsentrees op te fleuren. Margriet de Jager: “Het moet goed wonen en werken zijn in Deventer. Een groene stadsentree draagt daaraan bij. Als je als bezoeker arriveert op het bedrijventerrein moet je de buitenruimte op een prettige manier beleven. Het is bovendien een mooie afsluiting van één jaar Groenste Stad van Nederland en als start van één jaar de Groenste stad van Europa.”

Deventer mengsel
Komend vanaf de A1 worden er langs de Zutphenseweg tot aan de Hanzeweg plant het Deventer Groenbedrijf bijna 2400m² bloembollen. Een bloembollenkwekerij heeft een speciaal Deventer mengsel samengesteld. Dit mengsel bestaat uit twee soorten crocussen en één soort narcis. Inwoners en bezoekers kunnen de voorjaarsbode vanaf maart bewonderen en de bollen bloeien lang door. De kleuren zijn die van het logo ‘Deventer Groenste Stad van Europa’: paars, wit en groen. Het Deventer mengsel zal verkocht worden over heel de wereld, want JUB doet zaken in 32 landen. Het kan dus zomaar zijn dat de ‘Deventer’ bollen tuinen of bermen in Canada of de Verenigde Staten opfleuren.

Prettige werkomgeving
Bedrijvenparkmanagement Deventer werkt onder meer aan een representatieve en prettige werkomgeving op de bedrijventerreinen. Karin Rog: “Inwoners, werknemers en zakelijke relaties moeten zich welkom voelen in Deventer en op het bedrijvenpark. Bloeiende bermen geven de toegang tot het bedrijventerrein een frisse groene uitstraling. Als stichting investeren wij daarom graag in deze bloemenpracht.”

Programma
Donderdag 27 oktober 9:00 uur: 
Margriet de Jager en Karin Rog planten eerste bollen met bollenplantmachine
Locatie: 
berm hoek Noorwegenstraat / Zutphensweg, naast de nieuwe  busbaan.

Congres Groen Loont/prijsuitreiking
Aansluitend begint om 10:00 uur in de Lebuinuskerk te Deventer het congres ‘Groen Loont’, waarin vier vooraanstaande sprekers hun visie geven op de economische en maatschappelijke waarde van groen voor woon- en werkklimaat, recreatie, zorg en welzijn. Het congres wordt gevolgd door de prijsuitreiking van nationale groencompetitie Entente Florale 2011.Meer info »