Groene voortuinen dragen bij aan karakter van Deventer

“Om het groen van Deventer steeds een nieuwe impuls te geven, wordt de verkiezing ‘Mooiste voortuin van Deventer’ jaarlijks georganiseerd. Want ook voortuinen dragen bij aan het groene karakter van Deventer. Het openbare groen vormt samen met alle privétuinen het groene ‘goud’ van Deventer”, aldus wethouder Margriet de Jager.

De gemeente Deventer initieert voor de tweede keer de verkiezing ‘Mooiste voortuin’. Bewoners worden opgeroepen om mee te doen aan de verkiezing van ‘Mooiste voortuin van Deventer’.

Winnaar Entente Florale
Deventer werd in 2010 overtuigend winnaar van de Entente Florale, de nationale groencompetitie. In 2011 werd Deventer bovendien winnaar van de Entente Florale Europa. Vorig jaar werd in het kader van de Entente Florale voor de eerste keer de verkiezing ‘Mooiste voortuin van Deventer’ georganiseerd. De wedstrijd was een groot succes.

Sfeer in de straat
De verkiezing is een gezamenlijke actie van de vereniging Groei en Bloei afdeling Deventer en de gemeente. Voorzitter Tjep de Vries van Groei en Bloei: “Met de wedstrijd willen we onderstrepen wat een mooie voortuin kan doen voor de sfeer in de straat. We roepen iedereen op om verbeteringen in de tuin aan te brengen. Valt men niet in de prijzen, dan kunnen bewoners en buren in elk geval van een prachtige tuin genieten.”

Prijs
Een jury bekijkt de tuinen en beoordeelt de algemene indruk van de voortuin, de verhouding verharding/beplanting, afwisseling hoog/laag en de staat van onderhoud. Verder let de jury op de originaliteit van de tuin, milieuvriendelijk materiaalgebruik en de samenhang met de omgeving. De winnaar ontvangt een driedaagse, geheel verzorgde reis naar de Floriade in Venlo voor twee personen. Er ligt ook een tweede en derde prijs klaar.

Bron:
Gemeente Deventer