Groene Stad verhalenwedstrijd tijdens Leidse Boomfeestdag

Aanstaande dinsdag doen zo’n 500 Leidse basisschoolleerlingen mee met de jaarlijks Boomfeestdag in de Leidse Hout. Dit jaar heeft deze dag een extra feestelijk tintje en verzorgt de directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, Peter Derksen, de kick-off voor de verhalenwedstrijd “De Groene Stad, bron van & voor Biodiversiteit” voor Leiden en omgeving.

Op de gezamenlijke stand van Naturalis en de Boomfeestdag zal Derksen een verhaal voorlezen over biodiversiteit, waarna de kinderen een eigen gemaakt wensblad in kunnen leveren en een wandeling langs het bomenpad zullen maken.

Belang van groen
De Groene Stad verhalenwedstrijd is bedacht om kinderen na te laten nadenken over het belang van een groene stad voor mens, dier, plant en boom, ofwel biodiversiteit. Zowel klassikaal als individueel kan een verhaal van maximaal 1.500 woorden ingeleverd worden door kinderen van 8 tot 12 jaar. Meer info:  www.kids4trees.nl/degroenestad
De winnende school ontvangt een echte fruitboom voor op het schoolplein.

Initiatiefnemers verhalenwedstrijd
De verhalenwedstrijd is een initiatief van De Groene Stad – activiteit van Plant Publicity Holland – Productschap Tuinbouw, Boomfeestdag, Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties en Coalitie Biodiversiteit.

 

Lees ook
Groene Stad verhalenwedstrijd is gestart »

Bron:
Sleutelstad.nl

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.