Groene Stad verhalenwedstrijd is gestart

Tijdens de Boomfeestdag in Venlo werd gisteren de verhalenwedstrijd ‘De Groene Stad, bron van Biodiversiteit’ aangekondigd door Helga van Leur, ambassadeur van de Nationale Boomfeestdag.
Voordat de verhalenwedstrijd van start ging, vond er een Bomenvertelling plaats. De kinderen werden op deze manier geïnspireerd om een eigen verhaal te schrijven over van alles wat er leeft of eigenlijk zou moeten leven in de wereld van De Groene Stad. Klik hier voor meer informatie.
PilotDe verhalenwedstrijd is een pilot en wordt gehouden onder de 24  basisscholen uit de regio van Venlo en diverse natuurmusea. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 mei tijdens de Wereld Biodiversiteitsdag in Leiden. Bij succes wordt de wedstrijd volgend jaar landelijk uitgerold.
Lees ook het bericht ‘Aftrap verhalenwedstrijd De Groene Stad, bron van Biodiversiteit’ »
260.000 bomenIn totaal zijn er gisteren 260.000 bomen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. 130.000 kinderen uit 415 gemeenten hebben deze bomen geplant. In totaal werd er een oppervlakte van 90 voetbalvelden geplant.
Ambassadeurs In het kader van het VN-Jaar van de Bossen werden er ook bomen geplant in Venlo door ambassadeurs uit China, Malawi, Duitsland, Ghana, Uganda en Nicaragua bomen in het Limburgse Venlo.
Initiatiefnemers verhalenwedstrijd De verhalenwedstrijd is een initiatief van De Groene Stad – activiteit van Plant Publicity Holland – Productschap Tuinbouw, Boomfeestdag, Stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties en Coalitie Biodiversiteit.
Foto’s van de viering in Venlo