Groene Stad tentoonstelling in hartje van Amsterdam geopend

Afgelopen zaterdag werd de campagne ‘Catch the springsnow’ geopend in Amsterdam. Vanaf 21 april – 21 mei 2012 viert Amsterdam de magie van de lentesneeuw, gecreëerd door de 75.000 iepen in de stad. Bij de Stopera staat een Groene Stad fototentoonstelling opgesteld.

De foto’s van 2 bij 2 meter tonen de schoonheid en de waarde van bomen in de stad in het algemeen én die van de iep en de lentesneeuw in Amsterdam in het bijzonder. Campagne De Groene Stad van Plant Publicity Holland die de fototentoonstelling mede mogelijk maakt, wil Amsterdam als groene hoofdstad ondersteunen. PPH-directeur Jan Habets sprak de aanwezigen zaterdagochtend toe: “Groen heeft belangrijke maatschappelijke en economische waarde: groen is goed voor de gezondheid, voor de luchtkwaliteit, en voor de aantrekkelijkheid van de stad bij bedrijven, toeristen en inwoners. Die boodschap willen we graag overbrengen.’’

Nergens zoveel iepen
De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Nergens ter wereld staan er zoveel bij elkaar. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die dwarrelende, wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow viert Amsterdam dit prachtige natuurverschijnsel. Als een ode aan de lente, ’t leven en de iep.

Meer info hierover en over alle speciale activiteiten in het kader van Springsnow staat op www.springsnow.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Directeur Jan Habets van PPH geeft een korte toelichting op het concept De Groene Stad