Groene speeltuin in Hoogwoud wordt binnenkort geopend

Na 2,5 jaar voorbereiding kan er binnenkort gespeeld worden in natuurspeeltuin De Weijver in Hoogwoud. De Natuurspeeltuin opent haar deuren op 13 juli 2011. Wethouder Elly Deutekom-Muntjewerff van de gemeente Opmeer zal de openingshandeling verrichten.

De natuurspeeltuin is als burgerinitiatief ingediend en uitgewerkt, en is tot stand gekomen met medewerking van de kinderen uit de gemeente. In de natuurspeeltuin kunnen kinderen spelen, hun fantasie ontwikkelen en de natuur onderzoeken en ontdekken. Volwassenen kunnen er heerlijk wandelen en van de natuur genieten.

Trots op groene speeltuin
Opmeer is trots op deze natuurspeeltuin. Vooral omdat het een project is dat volledig samen met de burgers is gerealiseerd. 

Het idee van een natuurspeeltuin werd ingediend bij de plannen voor herinrichting van de Weijver. De werkgroep van het project ‘Met Elkaar, Voor Mekaar’ heeft actief meegewerkt aan de realisatie, zowel in het ontwerpproces als de uiteindelijke aanleg. 

Meer aandacht voor natuur en dier
Dit vanuit hun wens om meer aandacht voor natuur en dier te krijgen. De kinderen van de basisscholen hebben allemaal ideeën aangedragen voor de inrichting. Verschillende afdelingen van de gemeente hebben meegewerkt aan de totstandkoming, door het aanpassen van het bestemmingsplan, de inrichting van de tuin, overleg met de vrijwilligers en scholen, aanschaf van speeltoestellen enz. Volwassenen en kinderen hebben geholpen bij de aanplant van bomen, struiken en kruiden. Een echt gezamenlijk project.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.