Groene schoolcampus in Tarwewijk krijgt vorm

Wethouder Hugo de Jonge van van Onderwijs, Jeugd en Gezin, opende  onlangs  speeltuin Millinx in Rotterdam en zette hiermee een belangrijke stap voor de Tarwewijk. Met de komst van deze compleet nieuwe speeltuin wordt de inrichting van dit wijkgebied als groene schoolcampus langzaam zichtbaar.

De zogeheten Campus Tarwewijk bestaat uit een groene en verkeersveilige looproute voor kinderen. Hierdoor worden diverse schoolpleinen en speelpleinen in de toekomst met elkaar verbonden, zélfs onder de metrobaan door.

 

 

 

Kinderen betrokken bij ontwerp
Bij het ontwerp van de speeltuin Millinx zijn de kinderen uit de Tarwewijk nauw betrokken geweest. Architect Ria Niclaes (architectenbureau Lüthi & Niclaes) heeft een ontwerp gemaakt op basis van de favoriete speeltoestellen van deze kinderen. Deze werkwijze sluit nauw aan op de visie van de investerende partners in de Tarwewijk (Gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam). De veelal jonge bewoners in de wijk willen zij volop kansen bieden zichzelf te ontwikkelen én veilig op te groeien.

Bron:
Deelgemeente Charlois