Groene Loper: op ontdekkingstocht naar de groene ziel van Rotterdam

Zaterdag 24 september 2011 rolt Rotterdam de Groene Loper uit. Van Zevenkamp tot de Tuin aan de Maas kan men ruim zestig groene plekjes van de stad ontdekken, zoals natuurgebieden, proeftuinen en groene daken, stadslandbouw en weelderige binnentuinen. De Groene Loper 010 is er voor iedereen met een groen hart voor de stad.  

In Zevenkamp, bij Wollefoppengroen & Co, kan men op stap met een wandelcoach, hutten bouwen met kinderen of smakelijk onkruid proeven met de Stadswandelaars. De Rotterdamse cabaretier Arie Vuyk komt optreden en er is Jazz in’t groen.

Bezoeken van heksentuin
In Overschie strijkt men neer in Park16hoven voor de culicult-picknick. Er is hier een opera opvoering van de ‘de klucht van de Koe’ door Intorno met daarbij lekkere hapjes. Even verderop kan men een heksentuin bezoeken of een workshop yoga in ’t groen volgen. De prachtige binnentuin van museum Oud-Overschie is open en men kan een sloepentocht over de Schie maken. Ook is er een romantische poldertocht met de TukTuk om de skyline van Rotterdam vanaf de groene kant te bekijken. In Delfshaven op de Tuin aan de Maas treedt Ming ’s Pretty Heroes op, men kan een workshop Eco Gardening doen met uitzicht op de SS Rotterdam.

Groene hotspots
Langs de vele groene hotspots zijn slenterroutes uitgezet om het onbekende groene ziel van de stad te ontdekken. De deelnemers bepalen zelf waar ze starten en hoever ze wandelen.

Echte wandelliefhebber
Voor de echte wandelliefhebbers is er een tocht van dertig kilometer! Die start bij de ruige natuur van de noordrand, loopt langs het plaatjesjachtige landschap van de Rotte naar de groene diversiteit van Overschie en de verrassende stads- en havennatuur van Delfshaven. Men eindigt bij de Tuin aan de Maas op de St. Jobskade. Het vertrek is van 9.00 uur tot 11.00 uur en vooraf inschrijven via www.groeneloper010.nl is verplicht.

Geld wordt besteed aan meer groen
Waarom de Groene Loper 010? Omdat Rotterdam groener moet worden!  Deelnemers melden zich aan en doneren minimaal € 5,-. Men steunt daarmee de aanleg van meer groen in Rotterdam en geeft de stad een groener hart. Elke bijdrage komt ten goede aan meer groen. Men kan via de website kiezen waar men warm voor loopt:

Iedereen die zich heeft ingeschreven kan op 24 september gratis het Groene Loper programmaboekje ophalen.  De totale donatie komt rechtstreeks ten goede aan het groene doel.

Initiatiefnemers
Het concept voor de Groene Doelen Loop is bedacht doorPlant Publicity Holland en bureau 100%Feldkamp.

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.