Groene long in Bilzen in ere hersteld

Park Haffmans in het Belgische Bilzen is zondag heropend door burgemeester Johan Sauwens. Sinds 2009 heeft het stadsbestuur een flinke renovatie doorgevoerd in het park, dat acht hectare groot is. De groene long telt maar liefst dertig zeldzame soorten bomen. De stad kocht het park in 2008 van de erfgenamen van Leon Haffmans, burgemeester van 1947 tot 1979. Pas toen konden de grote investeringen en de renovatie beginnen.

Maar nu is, na de Borreberg, ook de tweede groene long in het centrum van de stad in ere hersteld.
“Het stadspark heeft nu een erg hoge belevingswaarde. In het park vind je ook allerlei prachtige bomen. De exoten typeren de stijl van een Engels landschapspark. Mensen moesten vroeger kunnen laten zien wat ze hadden meegebracht uit het buitenland”, vertelt Filip Konings, milieuambtenaar van Bilzen.

€ 27 miljoen geïnvesteerd in groener beleid
Burgemeester Sauwens is erg opgetogen met de voltooide werken. “Het schepencollege besliste in 2010 om € 27 miljoen te investeren in een groener beleid. Met het project laanbomen en de inrichting van de stadsparken, zoals de parken Petry, Haffmans en Edelhof, wil het stadsbestuur de groene long in de stad versterken”, vertelt Sauwens.

Lees het volledige bericht »

Bron:
Nieuwsblad

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.