Groene ideeënwedstrijd om Utrecht nog groener te maken

De Groene Ideeënwedstrijd van Milieucentrum Utrecht en Bibliotheek Utrecht/Europe Direct is in het leven geroepen voor iedereen die van Utrecht een nog groenere stad wil maken. Het is een creatieve wedstrijd, want de ideeën kunnen ingezonden worden als verhaal, gedicht, collage, filmpje of op een andere creatieve manier.

De wedstrijd staat open voor iedereen, die van Utrecht een – nog – groenere en meer biodiverse stad wil maken. Opvallende vegetatiedaken, ‘eetbare’ geveltuintjes, insectenhotels in het park, fruitbomen langs de grachten het zijn maar enkele voorzetjes.

De wedstrijd sluit op vrijdag 1 oktober 2010. De hoofdprijs is een fraaie stadsfiets ter waarde van € 400 van Kok Fietsen Utrecht. De tweede en derde prijswinnaar krijgen een pakket met heerlijke Utrechtse streekproducten.

Daarnaast zal Stadsblad Utrecht in haar kolommen aandacht besteden aan de drie prijswinnende groene ideeën.

 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 16 oktober tijdens een Biodiversiteitsmiddag in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht. Als prijswinnaar verplicht u zich om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Overigens ontvangen alle deelnemers die aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking een leuke attentie.

Bronnen:
Milieuplein Utrecht
Drimble