De gevel van het trappenhuis van de Raadhuisparking in Heerlen wordt vergroend.

De werkzaamheden voor het aanbrengen van de korven met plantjes op de gevel van het trappenhuis van de parkeergarage zijn gestart. De Stichting Schoon GMS heeft de korven met plantjes gemaakt en zal ook het onderhoud ervan voor haar rekening nemen. Komende vanuit de Honigmannstraat richting de parkeergarage kijken bezoekers van de binnenstad binnenkort tegen een groene muur aan. De werkzaamheden zullen naar verwachting voor half november worden afgerond.

Studie
Het ontwerp van de groene gevel is het resultaat van een gezamenlijke studie van de gemeente en een vertegenwoordiging van de Stichting Raadhuiskwartier. De Vereniging van Eigenaren van de gevel van het complex heeft toestemming verleend voor het beplanten van de gevel.

Nieuwe impuls te geven
Het verfraaien van de gevel van de parkeergarage vormt onderdeel van het herinrichtingsplan rondom het Raadhuiskwartier in het centrum van Heerlen. De ondernemersvereniging van dit gedeelte van het centrum heeft zich begin 2011 gewend tot de gemeente met een verzoek tot herinrichting van het hele Raadhuiskwartier. Doel is om het gebied een nieuwe impuls te geven.

Bron:
Gemeente Heerlen