Groene daken Amsterdam weer een stap dichterbij

Amsterdam maakt de aanleg van groene daken makkelijker door simpele aanpassingen in het welstandskader. Dat besloot de gemeenteraad woensdagavond unaniem bij het vaststellen van de Structuurvisie 2040.

Wie een groen dak wil aanleggen, moet hiervoor een vergunning aanvragen. De aanvraag wordt getoetst aan het welstandskader, waarin eisen zijn vastgelegd omtrent de esthetische en ruimtelijke kenmerken van gebouwen. In bepaalde gevallen staan deze eisen de mogelijkheid tot het aanleggen van een groen dak in de weg.

Groot belang
Volgens de Partij voor de Dieren zijn groene daken van dusdanig groot belang voor het milieu van de stad dat welstandseisen de aanleg ervan niet in de weg mogen zitten. Daarom diende de partij een motie in om het welstandskader voor grootstedelijke projecten op dit punt te versoepelen. Deze vond steun van alle partijen.

 

Verrijking voor de stad
Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren: “Groene daken zijn een verrijking voor de stad. Wij zouden graag zien dat de versoepeling niet alleen voor grootstedelijke projecten geldt, maar voor alle vergunning aanvragers van een groen dak. Dat is een bevoegdheid van de stadsdelen. Daarom vragen wij bestuurders van stadsdelen om dezelfde versoepeling door te voeren.”

De PvdD diende de motie in samen met de PvdA en GroenLinks.

Bron:
Partij voor de Dieren