Groen Lelystad centraal in tv-programma

Naar aanleiding van een initiatief van de bewoners uit de wijk Gors (Lelystad) hebben de gemeente, City Marketing Lelystad en Rene Stokvis Producties bv de handen ineen geslagen om een binnentuin in Lelystad grondig aan te passen. Op 31 oktober wordt dit item uitgezonden.

De binnentuin achter de woningen van Gors 11 t/m 26 is jarenlang in het beheer van de bewoners geweest. Na het organiseren van onderhoudsbijeenkomsten in de binnentuin in de afgelopen 20 jaar, is het onderhoud van de tuin de bewoners nu boven hun pet gegroeid. Vanuit de buurt is een plan opgesteld om te komen tot een onderhoudsarme en rolstoelvriendelijke binnentuin. Samen met de wijkconsulent Cor Kuipers, de wethouders Willen de Jager en Jop Fackeldeij en City Marketing Lelystad zijn mogelijkheden gecombineerd. Dit heeft geleid tot het voorgedragen van het plan aan ‘De Tuinruimers’.

 

Lelystad in beeld
De renovatie van de binnentuin aan de Gors is niet het enige wat er van Lelystad getoond wordt. Het tv-programma biedt een prachtig platform om de kwaliteiten van het ‘groene’ Lelystad op een verrassende manier in de spotlights te zetten. Naast beelden van prachtige plekken uit Lelystad krijgen ook de andere programmaonderdelen een Lelystads tintje. In het onderdeel ‘Schikt ‘t’ wordt advies gegeven over het onderhoud en de inrichting van een Lelystads balkon. Verder wordt een wethouder geïnterviewd over het groen in Lelystad.

Groene Stad
“Lelystad is een opmerkelijke groene stad. Dat blijkt uit de praktijk en uit verschillende onderzoeken. In de Entente Florale 2008 gooide Lelystad hoge ogen. Wat dat betreft is het goed om hier te gast te mogen zijn”, reageert Rob Verlinden enthousiast op de samenwerking. Rob Verlinden is al jaren een instituut op het gebied van flora binnen de Nederlandse media.

Meer saamhorigheid
Het project draagt bij aan de saamhorigheid in de wijk en de trots op de stad. Niet alleen wordt de betrokkenheid met de buurt vergroot, ook wordt het bewonersinitiatief op een geweldige manier beloond. Dat dit initiatief niet zomaar voorbij gaat bleek uit de aanwezigheid van burgemeester Margreet Horselenberg bij de oplevering van de tuin 9 oktober.

Bekijk de aflevering van 31 oktober »

Bron:
Gemeente Lelystad