Groen beweegpark in Delft geopend

Op het voormalige bibliotheekterrein in Delft is onlangs een groen beweegpark met fitnessapparaten en speeltoestellen waar jong en oud elkaar ontmoeten officieel in gebruik genomen.

De fitnessapparatuur, het paradepaardje van de Beweegtuin, is door iedereen te gebruiken en een supersportieve outfit is daarvoor geen noodzakelijke voorwaarde.

Gemeenteraadslid Stephan Brandligt is de initiatiefnemer van deze unieke voorziening, die in samenspraak met buurtbewoners en medewerkers van de gemeente tot stand is gekomen. In 2007 heeft Brandligt het idee geopperd om op deze plaats, na de sloop van de bibliotheek, een grasveld aan te leggen.

Fantastisch
Brandligt:”Later is het idee van en beweegtuin ontstaan en in 2009 is er door de gemeenteraad geld voor de uitvoering beschikbaar gesteld. Ik moet eerlijk zeggen dat het veel meer is geworden dan wat we hadden gedacht. Het ziet er fantastisch uit, een verrijking voor de binnenstad waar zo weinig ruimte voor groen en bewegen is. Het is vooralsnog een tijdelijke voorziening, maar wie weet wat er gebeurt als deze Beweegtuin een groot succes wordt. Ik ben er heel blij mee”.

Ontmoetingsplek
Ook Wethouder Raimond de Prez was in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Het is niet alleen een mooie plek om te bewegen, spelen en sporten, maar ook om elkaar te ontmoeten en op de bankjes of boomstammen te kijken naar alles wat er gebeurt. Het is juist de combinatie van outdoorfitness voor de oudere leeftijdsgroep, schommeleiland, zandbak, pannavoetbalkooi en jeu de boulesbaan die iedereen de mogelijkheid geeft hier actief te zijn”.

Een groene gezonde wijk
Wie in een groene wijk woont, voelt zich beter en bezoekt minder vaak de huisarts. Een groene omgeving vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en het ontmoeten van buurtbewoners. Daarnaast is groen in de buurt goed voor de ontwikkeling van kinderen en kan het bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, zingeving en een goed microklimaat. Kortom, groen in de wijk is essentieel voor het verbeteren van de gezondheid van haar inwoners. Meer informatie »

Bron:
Delft op zondag

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.