Gratis geveltuin voor bewoners Arnhemse binnenstad

De gemeente Arnhem en het  Bewonersplatform Binnenstad Arnhem bieden een aantal gratis geveltuinen aan. Met als doel om de binnenstad gezelliger te maken en het sociale contact tussen de bewoners te stimuleren.

Binnenstadbewoners kunnen een geveltuin krijgen van 2 meter breed bij 30cm diep (in het voetgangersgebied) tot 45cm diep (buiten het voetgangersgebied). Het bewonersplatform levert per geveltuin een set van 12 vaste planten. De gemeente Arnhem legt het tuintje aan en voorziet het van bemeste zwarte grond. De bewoners dienen de planten zelf in de grond te zetten en de tuin te onderhouden.

Zelf onderhouden
Een geveltuin mag niet voor winkels staan en er moet genoeg ruimte overblijven voor voetgangers. De gemeente Arnhem komt de situatie ter plekke beoordelen en sluit met de bewoner een contract af dat deze de geveltuin zelf onderhoudt.

Het graven van de tuinen start half april. Half mei vindt de uitgifte van de planten plaats.Alle bewoners met postcode 6811 kunnen zich hiervoor tot 31 maart 2010 aanmelden. Er kunnen maximaal 50 geveltuinen worden gerealiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de heer Keereweer via telefoonnummer 026 38 10 661 of via email »

Bron:
Gemeente Arnhem