Gids: ‘Eten uit het Lelystadse groen’

In het gidsje ‘Eten uit het Lelystadse groen’ staan 21 verschillende eetbare planten genoemd die in Lelystad te vinden zijn. Het boekje, een uitgave van de gemeente Lelystad, is inmiddels al uitverkocht, maar is hier digitaal te downloaden.

Lelystad is niet alleen groen en natuurrijk maar er groeien ook allerlei bomen, struiken en andere planten waarvan je kunt eten. Pruimen, kersen, appels en bramen eet iedereen wel eens, maar er groeien ook andere smakelijke vruchten. Over al dat lekkers heeft de gemeente een gidsje samengesteld met 21 verschillende eetbare planten. Bij iedere plant staan een of enkele recepten (op internet zijn van de meeste soorten (veel) meer recepten te vinden).

Plukken
Soms zijn de bladeren eetbaar maar meestal gaat het om de vruchten. Hoewel een aantal vruchten al geoogst is (door vogels en/of mensen), kan er ook aan het eind van de zomer nog geplukt worden zoals de vruchten van de gele kornoelje, roos, mispel, hazelaar, duindoorn, sierkwee en walnoot. Wat is er leuker dan op avontuur te gaan in het eigen groen, op jacht naar allerlei lekkers?

Downloaden ‘Eten uit het Lelystadse groen’ »

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.