Gemeente start met project: 'Bomen voor scholen'

Gemeente Tilburg start dit najaar met het project ‘Bomen voor Scholen’. Dit project houdt in dat basisscholen van de gemeente de kans krijgen om kosteloos een boom te laten planten op hun schoolplein. Het project start in stadsdeel ‘Oude Stad’.

De gemeente Tilburg wil de Oude Stad vergroenen en haar bomenbestand in het stedelijk gebied uitbreiden. Marieke Moorman, wethouder Natuur & Landschap: ” Niet alleen omdat je met meer groen de omgeving letterlijk en figuurlijk opfleurt maar ook omdat meer groen de omgeving een kwaliteitsimpuls geeft en er een fijner leefgebied ontstaat.”

Boom aanbieden
Veel schoolterreinen lenen zich prima voor dit project, ze beschikken over weinig groen en hebben voldoende plaats voor een boom.

Probleem is dat de schoolbesturen niet beschikken over de financiële middelen om extra groen bij te planten. Daarom biedt de gemeente 18 basisscholen in stadsdeel ‘Oude Stad’ een boom aan voor op het schoolterrein.

Nog dit plantseizoen planten
Voor de uitvoering van het project ‘Bomen voor Scholen’ werkt de gemeente Tilburg samen met Projectbureau Orbis. Deze week zijn alle basisscholen in het stadsdeel ‘Oude Stad’ ingelicht over de start van het project. Geïnteresseerde basisscholen kunnen zich aanmelden voor deelname. In overleg met de deelnemende school wordt bepaald welke soort boom het meest geschikt is. Het streven is om de bomen nog dit plantseizoen (najaar 2011 en vroege voorjaar 2012) te planten. Het project ‘Bomen voor Scholen is dit jaar ook in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Eindhoven met succes uitgevoerd.

Educatie
In het kader van het project ‘Bomen voor Scholen’ is een lespakket ontwikkeld dat in het teken staat van natuur- en milieueducatie. Iedere deelnemende school krijgt naast een boom ook dit lespakket aangereikt. Door dit lespakket investeert de gemeente Tilburg ook in educatie om zo basisschoolleerlingen bewust maken van het belang van groen.

Bron:
Gemeente Tilburg

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.