Gemeente Rotterdam subsidieert groene daken op Maasstad ziekenhuis

Voor de aanleg van zeven groene daken heeft het Maasstad ziekenhuis van de gemeente Rotterdam subsidie gekregen. De groene daken, die een oppervlakte meten van 3300 m2, zijn aangelegd op de lagere delen van het nieuwe ziekenhuis aan de Maasstadweg 21. De daken zijn bedekt met verschillende soorten vetplantjes, kruiden en mossen.

Groene daken zorgen voor een betere isolatie, een betere opvang van regenwater en voor een langere levensduur van het dak. Voor het Maasstad Ziekenhuis is het echter minstens zo belangrijk dat groene daken er mooi uitzien. Veel patiëntenkamers kijken uit op de lager gelegen daken, en wat er mooi uitziet, geeft een beter gevoel. Patiënten knappen daardoor sneller op en kunnen sneller naar huis.
De groene daken zijn nu al te bewonderen.

Genieten van groen
De projectgroep die de bouw van het ziekenhuis leidt, heeft de daken al begin dit jaar laten inzaaien zodat patiënten vanaf 1 maart 2011 direct al kunnen genieten van het groen.
De subsidie is aangevraagd en toegekend aan de stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis. Deze stichting zet zich al enkele jaren in om fondsen te werven voor de inrichting van het ziekenhuis. Zo zamelt de stichting onder andere geld in voor een kindvriendelijke inrichting van de poliklinieken en voor de bekostiging van vijf prachtige binnentuinen.

Klik hier voor meer informatie »

Bron:
Maasstad Ziekenhuis