Gemeente Maastricht biedt bewoners gratis workshop tuinieren aan

De gemeente Maastricht roept de bewoners van de Hertogsingel op vooral zelf een bijdrage te leveren aan een groene stad. Dat blijkt uit een uitnodiging die verspreid is onder de bewoners van de singel, een van de belangrijkste doorgaande wegen van Maastricht.

Aan de Hertogsingel werden vorig jaar nieuwe bomen geplant nadat eerder de metershoge exemplaren uit veiligheidsoverwegingen waren gerooid. Omdat het nog even zal duren voordat de jonge bomen groot zijn, heeft de gemeente het bureau BELW gevraagd de bewoners van de Hertogsingel op 7 mei een workshop te geven. In de workshop van BELW, specialist op het gebied van  groene innovaties in stedelijke omgevingen, krijgen de bewoners van de Hertogsingel bijgebracht wat er allemaal mogelijk is in een voortuin of op een balkon. Wat is bijvoorbeeld het voordeel van een regenton? En welke planten zijn goed voor bijen en vlinders?

Beste idee
Bij de workshop zijn experts aanwezig om vragen te beantwoorden, maar ook om te helpen bestaande plannen verder uit te werken. De bedenker van het beste idee voor een functioneel groen tuinontwerp of balkonontwerp wint een waardebon van 150 euro, te besteden bij een tuincentrum.

Bron:
Dichtbij.nl