Future City Festival voor herhaling vatbaar

Het Future City Festival dat afgelopen weekend op het Gele Rijdersplein in Arnhem plaatsvond, lijkt voor herhaling vatbaar. Het festival stond geheel in het teken van de manier waarop in de toekomst zaken als verkeer en vervoer georganiseerd zijn, hoe energie opgewekt wordt en hoe voedsel verbouwd wordt.

Het was vooral de combinatie van informatie, actief bezig zijn en de relaxte sfeer op het Gele Rijdersplein die het festival volgens de organisatoren tot een succes heeft gemaakt.

Miniatuurstad van de toekomst
De bestbezochte en populairste onderdelen van het festival waren de talloze kinderactiviteiten. Zo was er onder andere drie kuub LEGO beschikbaar waarmee kinderen, met behulp van professionele architecten, een eigen miniatuurstad van de toekomst konden bouwen.

Populair was verder de race met door kinderen zelf ontworpen voertuigjes van de toekomst, waaraan leerlingen van verschillende Arnhemse basisscholen meededen.

Arnhem in het jaar 2050 
Ook de expositie Stadsvisioenen, resultaat van een competitie waarbinnen een drietal professionele ontwerpbureaus hun beeld van Arnhem in het jaar 2050 presenteerden, was met enkele honderden bezoekers succesvol te noemen.

Op www.futurecityfestival.nl zijn in de vorm van flitsende filmpjes meerdere sfeerimpressies van het festival te zien.

Bron:
Gemeente Arnhem