Europese hoofdstad is niet zo groen volgens eco-wereldlijst

Het kan beter met het eco-gehalte van onze Europese hoofdstad. In een wereldwijd onderzoek krijgt Brussel de 41ste plaats toebedeeld. Op de lijst van meest leefbare steden zakt Brussel van de veertiende naar de vijftiende plaats.

De beschikbaarheid en drinkbaarheid van water, het rioleringsnetwerk, de luchtvervuiling en de verkeersdrukte in de stad zijn enkele factoren die onderzoekers van het adviesbureau Mercer in acht namen toen ze de lijst opstelden.

In totaal werden wereldwijd 122 steden onder de loep genomen. De titel van meest ‘groene’ stad gaat daarbij naar het Canadese Calgary. Nummer twee is Honolulu op Hawaï, gevolgd door een gedeelde derde plaats voor het Canadese Ottawa en het Finse Helsinki.

In het jaarlijkse onderzoek van Mercer naar leefkwaliteit in wereldsteden staat Wenen voor het tweede jaar op nummer 1. Bagdad scoort het laagst. Dit jaar is er dus ook gekeken naar hoe ‘groen’ de steden zijn. Brussel staat net na Amsterdam in de eco-lijst en moet zijn 41ste plaats delen met het Duitse Leipzig.

Lees het volledige bericht »

Bron:
Brusselnieuws