Ermelo krijgt walnotenboom van boomkweker

Kwekerij De Smallekamp uit Nunspeet heeft de gemeente Ermelo een walnotenboom geschonken. De boom is geschonken vanwege de deelname van Ermelo aan de nationale groencompetitie Entente Florale. Het thema van de Entente Florale 2011 is groen en gezondheid. De walnotenboom staat ook voor groen en gezondheid.

De walnotenboom is samen met leerlingen van De Goede Herderschool geplant tijdens de boomfeestdag op kasteel Groot Horloo. Het thema van de boomfeestdag was dit jaar “Bomen smaken naar meer!” Daarom zijn naast walnotenbomen ook kersen, mispels, kweeperen, appels en kastanjes geplant.

Walnotenboom Juglans regia ‘Purpurea’
Deze walnotenboom is een zwakgroeiende boom, die zijn naam `Purpurea’ dankt aan de dofrode, purperachtige kleur van de bladeren. De boom is in 1938 ontdekt en is tamelijk zeldzaam, wat het ras bijzonder maakt. De bladeren geven een heerlijke geur af wanneer deze worden vermalen. De boom is duurzaam opgekweekt, onderstam en enthout komen van eigen kwekerij en chemische middelen worden hier niet gebruikt.

Walnoten zijn gezond
Walnoten zijn gezond door onder meer Omega 3 vetten. Walnoten zijn cholesterol verlagend en kunnen de kans op hartaandoeningen en infarcten verkleinen.

Bron:
Gemeente Ermelo