ElemenTree stelt haar ‘LabOTree’ beschikbaar

Vanaf september is het weer mogelijk om via de Stichting ElemenTree het enige mobiele ‘bomenlaboratorium’ van Nederland te reserveren. Vooral voor kinderen van  basisscholen-  tijdens outdoor evenementen en open dagen waar veel kinderen komen- is dit een enorme hit.

Laat de zintuigen van kinderen ook dit najaar weer volop prikkelen bij  het mobiele bomenlaboratorium, de ‘LabOTree’. Hier worden zij geprikkeld om zelf  bosparfum te maken, hout te zagen en jaarringen tellen of door een microscoop te kijken.  Hoewel de ‘LabOTree’ speciaal is ontwikkelt om kinderen van alles te leren over bomen en planten,  zijn ook ouders veelal enthousiast.

Kennismaken met belang van natuur
Zoekt u een leuke, laagdrempelige manier om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met en te leren over (het belang van) natuur en bomen?  Stuurt u dan een email voor informatie en een tijdige reservering of bel met 070 3226115.


Stichting ElemenTree
Stichting ElemenTree is een kennisorganisatie op het gebied van groene schoolpleinen en is in 2005 opgericht met het doel om kinderen volop kansen op natuurbeleving te bieden en hun natuurbewustzijn te vergroten. De stichting  doet dit hoofdzakelijk door het ontwikkelen en uitvoeren van inspirerende educatieve programma’s en het ontwikkelen van groene schoolpleinen. Bij al deze  activiteiten wijst elemenTree op het (maatschappelijk) belang van groen in onze leefomgeving. “We streven ernaar om samen met kinderen zoveel mogelijk bomen te planten, onder het motto ‘Wie een boom plant heeft vertrouwen in de toekomst, daarom planten wij bomen met kinderen!’. Met het vergroenen van schoolpleinen dragen we bovendien bij aan duurzaam behoud van een gezonde en groene leefomgeving”, aldus leon Smet van ElemenTree.