Elco Brinkman plant als eregast bomen op Boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag die gisteren plaatsvond, plantte voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman, de eerste boom in een nog te bouwen villawijk. Het unieke aan dit project in Zwolle is dat er eerst bomen worden geplant. Rood (bouwwereld) zoekt het groen op.

Het thema van de Boomfeestdag 2010 is dan ook  ‘Bomen maken onze Buurt’ .De organisatie, die geïnspireerd is door de Groene Stad-gedachte, vraagt met dit thema aandacht voor het groen in de stedelijke omgeving.

Brinkman plantte samen met kinderen en met de voorzitter van de Boomfeestdag Onno Hoes, burgemeester Henk Jan Meijer en waarnemend Commissaris van de Koningin in Overijssel Theo Rietkerk dé Boom van de Buurt-2010.

Goud tijdens Entente Florale
De Boomfeestdag werd in Zwolle gevierd, omdat deze stad onder meer goud won in de nationale en internationale groencompetitie van Entente Florale.

250.000 bomen landelijk geplant
Aan de Boomfeestdag 2010 deden landelijk ruim 400 gemeenten mee met ruim 115.000 kinderen. De kinderen planten zeker 250.000 bomen, vergelijkbaar met 40 voetbalvelden bos. Er doen dit jaar een record aantal kinderen mee, volgens de Stichting veroorzaakt door de media-aandacht rondom de klimaattop van Kopenhagen en de klimaatproblematiek en daardoor meer aandacht op de scholen voor natuur en klimaat. De Boomfeestdag is het grootste natuurevenement van ons land.

RTL Boulevard
Televisieprogramma RTL Boulevard besteedde gisteren in haar uitzending aandacht aan de Boomfeestdag, bekijk hier het item » (na de reclame start het filmpje).

Foto’s

Pinus sylvestris wordt rechtgetrokken om geplant te kunnen worden


Jos Mouwen plantte namens de Nederlandse boomkwekerijsector een boom


Sipke Jan Bousema en Helga van Leur verzorgden de presentatie van het programma


Kinderen en volwassen luisteren aandachtig naar een toespraak


Voordat de bomen geplant werden, trokken deze steltlopers de aandacht met hun prachtige voorstelling


Voorzitter van de Boomfeestdag Onno Hoes staat met de schep paraat om te gaan planten