Eindhoven wil meer groen in de binnenstad

De gemeente Eindhoven heeft samen met Triple E, BYTR Architecten, Universiteit Leuven en Orange Olive het boekje ‘Greenspots Reloaded’ gepubliceerd. Het boekje laat zien op welke manier de Brabantse binnenstad groener gemaakt kan worden, want de gemeente Eindhoven wil graag meer groen in de binnenstad.

Burgemeester Rob van Gijzel: “Het groen is in onze stad niet altijd even makkelijk in te passen. Maar Eindhoven zou Eindhoven niet zijn als daar geen innovatieve oplossingen voor bedacht worden. Het boekje ‘Greenspots Reloaded’ staat vol creatieve ideeën om meer groen op een slimme wijze in het straatbeeld te verwerken.”

Zoals in veel andere grote steden, is de ruimte in Eindhoven schaars. In ‘Greenspots Reloaded’ staan elf inspirerende  voorbeelden; beknopt,  maar  met  aansprekend  beeld  en  een  grove kosten/batenanalyse.  Van  het  Terrein  Fens,  via  een  groene  Heuvelgalerie  en een groen Catharinaplein naar een groen Van der Meulen Ansems-terrein. In vijf boeiende hoofdstukken komen ‘de psychologie van het groen’, ‘functionele analyses’, ‘ruimtelijke analyses’, ‘inspiratieprojecten’ en ‘praktische realisatie’ aan bod.

Inmiddels is de gemeente Eindhoven bezig met een vervolgactie om een of meer projecten echt te gaan realiseren.

Bron:
Triple E / Greenspots Reloaded