Eindhoven organiseert Groene Corridor fietstocht

Op 29 mei vindt in Eindhoven de Groene Corridor fietstocht plaats. Deze tocht is een feestelijke kennismaking met de Groene Corridor; een groen lint dat stad en land verbindt. De fietstocht gaat van het centrum van Eindhoven via Oirschot tot in het hart van het Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Philips Fruittuin
Tijdens de ‘Park in beweging’ dag staan de deuren open van de Philips Fruittuin en De Constant Rebecque Kazerne. Hier is een kindervrijmarkt, een speurtocht door de gebouwen en een demonstratie van het werk van narcoticahonden. Op Strijp-S is de portiersloge te bezoeken, het kleinste museum van Eindhoven met een grote maquette over de plannen op Strijp-S. Tevens worden op deze dag de nieuwe wandelroutes in het Groene Woud gepresenteerd. De officiële opening van de wandelroutes is om 11.00 uur in de Philips Fruittuin door wethouder Mary-Ann Schreurs (Innovatie, Cultuur en Openbare Ruimte). 

De Groene Corridor
Het deel van de Groene Corridor dat loopt op de Oirschotsedijk wordt de komende jaren opnieuw ingericht, waardoor er meer ruimte is voor voetgangers en fietsers en slechts gemotoriseerd bestemmingsverkeer wordt toegestaan. Het statige karakter van de weg, met prachtige bomenrijen wordt extra versterkt. Over deze en andere projecten die rond de Groene Corridor worden uitgevoerd, informeert de gemeente Eindhoven u deze dag.

‘Park in beweging’
De Groene Corridor is een initiatief van de Gemeente Eindhoven, Provincie Noord- Brabant en Brabants Landschap. De dag ‘Park in beweging’ komt tot stand in samenwerking met de volgende partijen: ISE-campus, Strijp-S, Philips Fruittuin en De Mispelhoef. 

Informatie
Programma en praktische informatie »

Bron:
Gemeente Eindhoven