Eerste boom van 'Groen dorp Haren' geplant

Wethouder Reina de Bruijn plantte gisteren op het schoolplein van basisschool St. Lambertus in Haren de eerste boom van ‘Groen dorp Haren’. Ze doet dit samen met de kinderen van die school. Zodra de boom staat, planten de kinderen de rest van de ochtend verschillende bomen in Haren. Met als doel de kwaliteit van de omgeving te verbeteren.

In totaal komen er zestien vrijstaande bomen in de kern van Haren. In de lanen rondom de kern komen 47 essen. Het bomenplan is een deel van Groen dorp Haren. Dit project wil de kwaliteit van het landschap in en rond Haren verbeteren. De plannen hiervoor zijn samen met de inwoners gemaakt.

Burgerparticipatie
Inwoners van Haren hebben ook meegedacht over beplanting op hun eigen erf. Verspreid over 20 locaties komen 71 (fruit)bomen, 33 leilindes en meer dan 6000 stuks beukenhaag. Op zaterdag 3 maart om 10.00 wordt het plantmateriaal afgeleverd op het kerkplein van Haren. Iedere deelnemer moet het materiaal zelf planten. Ook de Lietingstraat in Haren is meegenomen in het project. Er komen dit jaar nog groene bermen.

Bron:
Kliknieuws