Eerste ‘Mijn Boom in de Stad’ boom geplant in Antwerpen

Afgelopen zondag is de eerste boom van de actie ‘Mijn Boom in de Stad’ geplant. Diverse personen vanuit de artistieke wereld, de politiek en de bedrijfswereld hebben de boom officieel onthuld. Met deze actie willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat er meer bomen in Antwerpen worden geplant.

De eerste boom, een moeraseik, heeft zijn eigen plek voor jeugdhuis De Noordpool in Park Spoor Noord gekregen. Tegen het einde van dit jaar komen er dan nog eens ruim duizend bomen bij, her en der verdeeld in de Belgische stad.

Oproep aan alle Antwerpenaren
‘Mijn Boom in de Stad’ werkt niet alleen, maar doet een oproep aan alle Antwerpenaren. Die kunnen de actie steunen door een boom te kopen van €45. Dat is een uitzonderlijke lage prijs, want de bomen zijn gemiddeld en naargelang de soort twee- tot vijfhonderd euro waard, maar dankzij de ‘bomen’-sponsor Boot&Co boomkwekerij krijgen de certificaathouders daarop een heel stevige korting. De bomen krijgen pas in het najaar een plekje. Dat is de ideale periode van het jaar om bomen te planten.

 

Meer info
Website van ‘Mijn Boom in de Stad’ »

Bron:
Anieuws
Mijn Boom in de Stad

——————————————————————————–

Deze website is powered by Plant Publicity Holland, Groenforum Nederland en wordt mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw.