Educatieboerderijen beter vindbaar met GroenGelinkt

Vanaf vandaag zijn met één druk op de knop alle educatieboerderijen van ‘Met de Klas de Boer op’ te vinden via GroenGelinkt, het landelijke zoek- en informatiesysteem voor natuur- en milieueducatie(NME).

“Door de samenwerking met GroenGelinkt kunnen we onze educatieboerderijen nog beter zichtbaar en vindbaar maken. We hopen dat we nog meer leerlingen mogen ontvangen op de boerderij en hen laten ervaren waar hun eten vandaan komt”, aldus Bouwe Metz, communicatieadviseur van Met de Klas de Boer op.

Online vindbaar
De boerderijen worden online vindbaar gemaakt via websites van bijvoorbeeld NME- en onderwijs organisaties die GroenGelinkt zoekschermen gebruiken. Door een automatische koppeling met GroenGelinkt, hoeven educatieboerderijen maar op één plek, de website www.metdeklasdeboerop.nl, hun informatie bij te houden. “Dat voorkomt dubbel werk en de inhoud blijft overal actueel”, aldus Metz. “Elke wijziging of toevoeging wordt onmiddellijk doorgevoerd in de database van GroenGelinkt.”

Lesmateriaal
Ook Hans Lodders, programmamanager GroenGelinkt is enthousiast over de automatische koppeling. “Er zijn nu in één klap bijna 250 educatieve boerderijen over heel Nederland vindbaar gemaakt via GroenGelinkt. En met GroenGelinkt kun je zoeken naar lesmateriaal van een andere organisatie om te combineren met hetboerderijbezoek.”

Met de Klas de Boer op
‘Met de klas de boer op’ is een initiatief van het Platform Boerderijeducatie (Educatief Platteland, LTO, Nederland Bloeit). De aangesloten boerderijen zijn geselecteerd om op een didactisch verantwoorde en veilige manier schoolklassen te kunnen ontvangen.

GroenGelinkt
GroenGelinkt is een onderdeel van het Programma Natuur- en MilieuEducatie van Agentschap NL. Voor dit initiatief is een tijdelijk partnership aangegaan met het Ontwikkelcentrum, Kennisnet, de Groene Kennis Coöperatie en het Platform NME.