Ede organiseert verschillende groenevenementen voor bewoners en toeristen

De maand mei staat in het teken van groen in Ede. Met ‘Beleef het groen!’ kunnen Edenaren en bezoekers tijdens verschillende evenementen genieten van het groen in en buiten de stad.

‘Beleef het groen!’ wordt gehouden van 25 tot en met 28 mei met de INSECTENexperience. Deze samenwerking tussen de Wageningen Universiteit en Cinemec laat op een fascinerende, inspirerende, veelzijdige en wonderlijke manier kennis maken met de wereld van insecten.

Dag van het Park
Ede viert de nationale Dag van het Park op zaterdag 28 mei. Ontdek en beleef het groen in de stad op Landgoed Kernhem en in het Proosdijpark (Open dag Veldhuizen).

Op het landgoed Kernhem (Kernhemseweg) zijn van 11.00 – 17.00 uur allerlei leuke activiteiten, zoals een streekproductenmarkt, een survivalbaan en rondleidingen door de natuur. Huis Kernhem is de hele dag vrij toegankelijk.

Het Proosdijpark wordt van 13.00 – 18.00 uur overgenomen door piraten. Tijdens de Open dag Veldhuizen is er van alles te beleven in het park met onder andere workshops dansen en djembé, sport en spel, schminken, een band en living statues. Er rijden twee treintjes door de wijk om bezoekers gratis te vervoeren. Kijk voor het volledige programma op opendag Veldhuizen »

Entente Florale fietsroute
Op 28 mei wordt ook officieel de Entente Florale fietsroute gelanceerd. Vorig jaar heeft Ede zilver gewonnen in de Entente Florale competitie, de verkiezing tot groenste stad. De fietsroute leidt langs alle groene locaties  die de jury vorig jaar heeft gezien bij de beoordeling. De route is te downloaden op Er op uit in Ede en verkrijgbaar bij verschillende opstappunten.

Vroege Vogelconcert
‘Beleef het groen!’ wordt op zondag 29 mei afgesloten met het Vroege vogelconcert in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park opent deze dag extra vroeg, om de bezoekers gelegenheid te geven te genieten van de ontwakende natuur. Bij de fundamenten van het Grote Museum verzorgt Quartet Quinetique een samenspel tussen de vogels en henzelf. Een uniek concert op een bijzondere locatie.Meer informatie en reserveren » 

Alle evenementen van ‘Beleef het groen!’ zijn terug te vinden op Ede Citymarketing »

Bron:
Gemeente Ede