Dwingeloo in strijd om titel 'groenste dorp van Nederland'

De gemeente Westerveld, met de kern Dwingeloo, heeft afgelopen vrijdag  bezoek gehad van de jury van de Entente Florale. De jury werd ontvangen in het gemeentehuis in Diever en welkom geheten door wethouder Roelof Martens.

Na een korte presentatie over de gemeente kreeg de jury een rondtour door en om Dwingeloo in een echte oldtimerbus. Deze tour voerde onder andere langs natuurlijke camping Torentjeshoek, de brink en Havezathe Oldengaerde. Het laatste deel van de tour werd per fiets afgelegd vanaf de Radiotelescoop naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld in de Benderse. Het eindpunt van de route en de plek voor het juryberaad. De uitkomst wordt op 27 oktober bekendgemaakt in Deventer, gastgemeente omdat zij in 2010 de eerste prijs in de competitie steden wonnen.

Entente Florale
Gemeente Westerveld is een van de deelnemers van de landelijke groencompetitie Entente Florale 2011. Westerveld doet mee in de categorie ‘dorpen en kleine steden’. De drie andere deelnemers in deze categorie zijn: gemeente Boxmeer, gemeente Meerssen en gemeente Vlagtwedde.