Duizend bomen van het jaar geplant in Essen

De Duitse ministers van Milieu Eckhard Uhlenberg en minister van Vervoer Lutz Lienenkämper hebben afgelopen week de eerste van ongeveer 1.000 Metasequoia glyptostroboides geplant langs  de snelweg A42 bij Essen. De kosten van de bomen en aanplant bedragen zo’n €480.000.De Metasequoia glyptostroboides is in Nederland uitgeroepen tot Boom van het jaar 2010.

Over een lengte van ongeveer 58 kilometer worden de bomen geplant met als doel de drukke snelweg te integreren in het stedelijk landschap. De verkeersminister geeft aan dat de nieuwe aanplant de eentonigheid van de snelweg doorbreekt.

Sterke en gezonde boom
Er is voor de Metasequoia gekozen, omdat deze de meeste stemmen op internet kreeg. 87 procent stemde voor de Metasequoia. De Ginkgo en cipres kregen beide minder stemmen. De Metasequoia groeit zeer snel en wordt zo’n 25-30 meter hoog en zo’n 10 meter breed. De Metasequoia is een gezonde en winterharde boom. Daarnaast draagt hij vooral bij aan schone lucht wat betreft het afvangen van fijn stof.

Boom van het Jaar 2010
De Boom van het jaar 2010 is de Metasequoia glyptostroboides. Het thema dit jaar is luchtkwaliteit: ‘Bomen voor schone lucht’.

Plant Publicity Holland (PPH) maakt elk jaar met de begeleidingscommissie van het Gebruikswaarde Onderzoek Laanbomen de boom van het jaar bekend.

Folder
Naast de poster verschijnt er dit jaar voor het eerst een folder over de Boom van het Jaar waarin informatie te vinden is over het thema luchtkwaliteit en waarin een omschrijving van de bomen te vinden is.

De poster en brochure zijn gratis bij PPH op te vragen.

Klik hier voor meer info »

Bron:
Strassen.nrw