Doe mee in het groen op Natuurwerkdag

Zaterdag 18 februari is er weer een Natuurwerkdag in de gemeente Alkmaar. De dag staat in het teken van het knotten van wilgen. Vrijwilligers kunnen zich op de Natuurwerkdag actief inzetten voor het groenonderhoud in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groene Voet) in de Vroonermeer en in de Oudorperhout.

De gemeente Alkmaar organiseert twee à drie keer per jaar een Natuurwerkdag. Een groep vrijwilligers gaat op deze dag aan de slag met het knotten van wilgen op verschillende locaties in Alkmaar.

Groen in de stad
Wethouder Jan Nagengast (CDA): “Als college willen we graag groen, water en natuur in de stad behouden en zoveel mogelijk natuurlijk beheren. Dat kunnen wij niet alleen. Daarom is het fijn dat bewoners en vrijwilligers ook zelf op 18 februari de handen uit de mouwen steken.”

Meedoen in het groen
Mensen die hun steentje willen bijdragen aan het groen in hun stad, kunnen dat op verschillende manieren doen. Zo is er de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin die maandelijks de kruidentuin in de Rekerhout onderhoudt. Maar ook de adoptie van openbaar groen en het maken van geveltuintjes behoren tot de mogelijkheden.

Bron:
Gemeente Alkmaar